Класификация на ръкавици за еднократна употреба

- Jul 04, 2018-

С цел борба с алкални ръкавици, електрически изолиращи ръкавици, радиация ръкавици, ръкавици медицински и други гумени ръкавици. Латексови ръкавици и ръкавици, монолитен са разделени според гумен материал или производствения процес. Устойчиви на киселина ръкавици трябва да се използва в 45 ℃ в сярна киселина (плътност 1.32) или разтвор на сода каустик (плътност 1.19). Електрически изолиращи ръкавици са разделени в два вида, високо налягане и ниско налягане. Високо налягане може да се използва под 6000 волта (изпитвателно напрежение е 12000 волта). Ниско налягане може да се използва под 1000 волта.


Медицински ръкавици са разделени на два вида на лъскава и окосмени повърхности (косата или бръчки ръкавици).


Според на материалните точки

Според материал обикновено разделени в пластмасови ръкавици за еднократна употреба, латекс ръкавици за еднократна употреба, Нитрилни ръкавици за еднократна употреба;


Пластмасов филм ръкавици обикновено се използват в непрофесионално поводи, предимството е, че цената е евтина, но тъй като пластмасовите еднократни ръкавици са не гъвкави, трайността и годността на бедните;


Латексови ръкавици, обикновено използвани в професионални ситуации, например, в операционната зала, лаборатория и други здравни изисквания на най-високите места, предимството е определена степен на еластичност и по-трайни, но не устойчиви на животните масло корозия, контакт с животински масло е склонна към корозия, по-важното, според статистиката от 2 % - 17 % от латекс да произвеждат различни степени на алергия.


Нитрилни ръкавици, в допълнение към характеристиките на латексови ръкавици и недостатъци на латекс ръкавици са се подобрили, първият може да издържа на корозия на животински мазнини и масла и няма да произвежда алергии.